Cahors – Franse topwijn

De maand november

 

In de maand november serveren wij topwijn uit Cahors

De wijngaarden uit Cahors, gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk, meer bepaald in de Midi-Pyrénées, ongeveer 200 km ten oosten van Bordeaux, hebben altijd wat in de schaduw gestaan van hun Bordelese gebuur. Ze zijn nochtans één van de oudste van Frankrijk en hun rode wijnen hebben een enorm potentieel.

De Malbec of Auxerrois is de belangrijkste druivensoort van de Cahors. Ter plaatse wordt ze ook wel de Cot genoemd. Nog een andere benaming is Pressac.

De rode wijnen staan bekend als echte bewaarwijnen waar je het nodige geduld voor dient op te brengen. Echter door de toevoeging van de Merlot, worden er de laatste jaren ook lichtere, minder geconcentreerde en minder karaktervolle wijnen geproduceerd die al na een paar jaar gedronken kunnen worden.

Wijnen uit Cahors zijn bijzonder geconcentreerd en krachtig van smaak, waardoor ze perfect passen bij stevige gerechten op basis van rood vlees of met uitgesproken smaken.

Château du Cèdre, met Belgische roots, is één van de meest gelauwerde wijndomeinen uit Cahors. Het werd in 1958 opgericht door Charles Verhaeghe en vernoemd naar de 100-jarige ceder die het domein siert. In de loop der jaren hebben de broers Verhaeghe een filosofie uitgebouwd rond terroir, duurzaamheid en innovatie. Ze combineren er de precisie uit Bourgogne met de techniciteit uit Bordeaux.

Hierdoor balanceren de wijnen tussen traditie en moderniteit en kennen ze een opvallend bewaarpotentieel. Hun wijngoed wordt nu gezien als één van de beste van zijn appellatie.

Graag laten wij u kennis maken met de prestigieuze Cuvée GC 2000 van Chateau du Cèdre die wij u in de maand november per glas of fles serveren bij één van onze wildgerechten.Gemaakt van 100% Malbec van één van de beste wijngaarden van de appellatie: Coteaux de Bru. Kracht, evenwicht en elegantie!

Houd mij op de hoogte over

Specials, aanbiedingen, ...